Tradicionális Hapkido Szövetség Nyílt Korea Hapkido Magyar Bajnokság, , 2019.05.11, Hódmezővásárhely

2019. május 11., szombat

Az irányított erő művészete - Hapkido

Szép sikereket értek el a Sentinel S.E tanítványai

A Hapkido sportág hazai megismertetésében, népszerűsítésében és nem utolsó sorban további nemzetközi sikereiben mérföldkőnek számít, hogy megalakult a Tradicionális Hapkido Szövetség.

 A Taekwondo-hoz igen közel álló sport egyre népszerűbb Magyarországon is. A koreai szóösszetétel magyarra fordítása pontosan fedi, mit is jelent a testet és szellemet együtt fejlesztő sportág: Hap: irányítás, Ki: a bennünk lakozó belső erő, Do: út, vagyis Hapkido: az irányított erő művészete.

Ennek szellemében rendezték meg május 11-én Hódmezővásárhelyen a Tradicionális Hapkido Szövetség Nyílt Korea Hapkido Magyar Bajnokságát.

A Hwarang-Do Sportegyesület lebonyolításában öt egyesület - a Hwarang-Do S.E., a Kistarcsai Sentinel S.E., a Harmónia Budo S.E., Cell Chigi S.E. és a Koreai Tradicionális Harcművészetek S.E sportolói léptek a szőnyegre. A versenyt szeminárium előzte meg, melyet az ausztriai Gerhard Agrinz 10. Danos Mester – a verseny díszvendége - vezetett.  

A Sentinel S.E csapata 6 fővel indult el a versenyen, ahol 7 arany, 3 ezüst és 1 bronzéremmel a 3. lett a csapatkupa versenyén.

A csapat a nagyon jó bázistechnikai alapoknak köszönhetően a rúgástechnikai számban, minden kategóriában az első helyen végzett, emellett önvédelmi és eséstechnika kategóriában is arany érmet szereztek.

Nagy gratuláció minden résztvevőnek és Hegyes Imre Mesternek a Kistarcsai Sentinel S.E vezető edzőjének.