Taekwando tízparancsolata

 

  1. A tanítvány soha ne fáradjon bele a tanulásba! Bárhol és bármikor tanuljon, eddzen, gyakoroljon, ahol lehetősége nyílik rá: ez a tudás alapja!
  2. Igyekezzék saját mércéjét, elméleti és technikai felkészültségét mindig a lehető legmagasabbra állítani! A tanítvány által elért eredmények jelentik a mester számára a legnagyobb jutalmat. A tanuló hozzon áldozatot mesteréért, klubjáért és a Taekwondo-ért. Ha szükség van rá, versenyezzen, a magasabb fokozatúak pedig nyújtsanak segítséget az edzői munkában!
  3. A növendék viselkedésében és emberi tulajdonságaiban mutasson jó példát! Le visszafogott és tisztelettudó. Tudásával ne kérkedjen, sporttársait ne bírálja!
  4. Legyen hűséges és kitartó, soha ne kritizálja mások előtt mesterét és az általa képviselt stílust vagy iskolát.
  5. Ha instruktorától új technikát tanul, szorgalmasan gyakorolja addig, amíg tökéletesen el nem sajátítja!
  6. Jusson mindig eszébe, hogy az edzőtermen kívüli viselkedésével és életmódjával és a Taekwondo egészére vet fény!.
  7. Egy tanítvány vagy elfogadja és maradéktalanul magáévá teszi a mester elveit és tanításait, vagy nincs keresnivalója a klubban!
  8. Minden tanítvány törődjön bele, hogy társai rovására semmiféle előjogokat vagy kivételezést nem érhet el! A mesterrel szemben senki nem viselkedhet tiszteletlenül, nem kérdőjelezheti meg az edző utasítását!
  9. A közönyös és érdektelen növendék soha nem lesz képes eredmények elérésére. A mesterrel szembeni őszinteség alapja a tanítvány-mester kapcsolatnak.
  10. A tanítvány soha ne éljen vissza a belé helyezett bizalommal!
Csatolmány: